Sessies

01. De impact van Artificial Intelligence (AI) in het onderwijs: kansen en uitdagingen voor Stichting VierTaal

Ontdek tijdens deze workshop de kracht van Artificial Intelligence (AI) en haar invloed op het onderwijs. We gaan dieper in op de opkomst van AI, met speciale aandacht voor chat GPT (Generative Pre-trained Transformer). Leer hoe deze geavanceerde technologie zich ontwikkelt en welke impact het kan hebben op het onderwijslandschap. Daarnaast verkennen we de vraag: “Wat kan AI betekenen voor het onderwijs?” We duiken in de mogelijkheden die AI biedt, zoals gepersonaliseerd leren, slimme evaluatiesystemen en verbeterde ondersteuning voor leerlingen. Tegelijkertijd besteden we ook aandacht aan belangrijke punten van aandacht, zoals ethiek, privacy en de rol van docenten in een AI-gestuurde leeromgeving. Tijdens deze workshop zal Richard meer vertellen over ontwikkeling van mAIchart, een dashboard, waaraan VierTaal samen met Lucas onderwijs, Scala en het Nationaal Onderwijslab AI momenteel werkt. Dit innovatieve dashboard genereert, analyseert en biedt aanbevelingen op basis van gegevens uit verschillende verwerkingssoftware en het leerlingvolgsysteem. Bovendien zal Richard toelichten waarom Stichting VierTaal zich heeft aangesloten bij het Nationaal Onderwijslab AI. Ontdek de motivatie achter onze betrokkenheid en hoe wij AI willen benutten om het onderwijs inclusiever te maken en gelijke kansen te creëren voor alle leerlingen. Deze workshop biedt een mooie kans om de opkomst van AI in het onderwijs te verkennen, de potentiële voordelen en aandachtspunten te begrijpen en meer inzicht te krijgen in het innovatieve mAIchart-dashboard.

Sprekers

Richard Hulsebos

Lees meer

02. Omgaan met weerstand

Ons onderwijssysteem vraagt veel van medewerkers. Werk- en regeldruk nemen toe, uitval en verloop zijn groot en een collectieve burn-out ligt op de loer. Het systeem kunnen we helaas niet met een druk op knop veranderen. Hoe gaan we dan om met al die veranderingen in ons werk? Hoe bouwen we aan een werkomgeving waar in onderwijspersoneel meer centraal komt te staan? Onderwijsprofessionals. Ze staan eigenlijk altijd aan en constant klaar voor anderen. Collega’s kunnen op hen rekenen en voor leerlingen geldt dat al helemaal. Die staan op één, want zo hoort het. Maar hoeveel aandacht geven onderwijsprofessionals nog aan zichzelf? Als Spreker Onderwijs helpt Arjen onderwijsprofessionals hun werk weer zo in te richten dat ze het als zinvol ervaren en er grip op hebben. Want ondanks dat het soms voelt alsof het werk je door de vingers glipt en je het even niet meer kan overzien, er is altijd een mogelijkheid om weer meer energie te krijgen van je baan. Zodat je, als je aan het einde van de dag klaar bent en de deur achter je dichttrekt of je laptop dichtklapt, kunt denken: was het thuis maar net zoals op school …  

Sprekers

Arjen Banach

Lees meer

03. Feedback geven aan collega’s

Regietheater door Thuis in het Onderwijs Altijd al in de regisseursstoel willen zitten en acteurs willen aansturen? Grijp dan nu je kans bij de sessie ‘Feedback geven aan collega’s’ van Thuis in het Onderwijs! Op het podium zie je twee acteurs een feedbackgesprek tussen collega’s voeren, waarbij er van alles misgaat in de communicatie. Uiteraard geef jij ze als regisseur een herkansing: aan jou de taak om door middel van je professionele tips het gesprek effectiever te maken. Schrijf je in voor deze interactieve werkvorm, waarbij er zowel gelachen als geleerd wordt!

Sprekers

Erik Everink, Marjolijn Ham

Lees meer

04. Psycho-educatie doorgaande lijn PO-VO-AD binnen VierTaal

Cindy Overbeeke, Claradien Scheltens en Annemieke Hemrica hebben de handen ineen geslagen om een doorgaande lijn van psycho-educatie voor cluster 2 leerlingen (in de regio Schagen) uiteen te zetten. Hierin komen alle sectoren (PO, VO en AD) aan bod. We vertellen en laten zien hoe we dit vorm hebben gegeven (theoretische onderbouwing, praktijkvoorbeelden, werkboekjes, TOS-week, etc.). Een interactieve presentatie waarmee we jullie willen informeren, inspireren en motiveren t.a.v. psycho-educatie. Daarnaast wisselen we graag ideeën uit, waarmee een ieder, op zijn eigen werkplek, aan de slag kan gaan!

Sprekers

Claradien Scheltens, Cindy Overbeeke, Annemieke Hemrica

Lees meer

05. Het ervaringscircuit SH – een voorproefje

In deze sessie krijg je een paar onderdelen van de cursus ‘Onderdompeling in de wereld van doven en slechthorenden’ van Kentalis. Wil je kijken of deze cursus iets voor jou en je team is? Kom dan meedoen met (een aantal onderdelen) van het Ervaringscircuit m.b.t. slechthorendheid, waardoor je een indruk krijgt van de cursus.

Sprekers

Hester Wolzak, Angelique Winkelhuijzen

Lees meer