20. Vertel je verhaal met film

De kracht van storytelling bij taalontwikkeling

Wil jij als ambulant begeleider, leerkracht, logopedist of ondersteuner ontdekken hoe je de kracht van film kunt benutten om verhalen te vertellen? Dan is de sessie ‘Vertel je verhaal met film’ misschien wat voor jou! Tijdens deze interactieve workshop krijg je een kijkje in het project ‘Vertel je verhaal met film’. We nemen je mee op een ontdekkingsreis waarbij je leert hoe je film kunt gebruiken als een effectief hulpmiddel om verhalen tot leven te brengen en de creativiteit maar vooral de taalontwikkeling van je leerlingen te stimuleren.

Graag willen we je inspireren en je laten ontdekken welke vaardigheden je onbewust stimuleert bij je leerlingen wanneer je gebruik maakt van storytelling. En ‘interactief’ betekent natuurlijk dat je zelf ook aan de slag gaat. Aan het einde van de sessie heb je misschien wel een scriptje klaar dat je de volgende dag al kunt uitproberen met een van je kinderen.

Schrijf je in en ontdek wat storytelling met jou maar ook met jouw leerlingen doet! (NB. met name geschikt voor AB-ers, leerkrachten, ondersteuners of logopedisten die individuele tijd hebben met kinderen)

 

Sprekers

Linda Slager

Linda Slager is een professional met achtergrond in zowel onderwijs als televisie & digitale media. Zij is op dit moment werkzaam als Ambulant Begeleider bij VierTaal voor het primair onderwijs Amsterdam.
Zowel haar ervaring in de media als in het (ontwikkelingsgericht) onderwijs inspireerde haar om kinderen meer ruimte te geven voor het vertellen van verhalen. Het gebruik van film bij storytelling geeft kinderen extra steun en motiveert ze om kritisch na te denken over de inhoud en het verloop van hun verhaal. Daarbij ‘de kijker’ of ‘de luisteraar’ niet te vergeten. “Het is prachtig om te zien hoe kinderen hun verhaal tot leven brengen en op een betekenisvolle manier aan taalvaardigheid werken.”