Verken de galaxy van metacognitie, leerstrategieën en motivatie; naar zelfregulatie!
Metacognitie is een krachtig instrument in het leren. Leerlingen leren om bewust te zijn van hun denkprocessen en hun leerstrategieën én om deze te monitoren en aan te passen. Zo kunnen zij hun eigen leren sturen en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen groei!
Maar hoe help je leerlingen hun denkprocessen te sturen, de juiste (bewezen) leerstrategieën te gebruiken en ook nog eens gemotiveerd te zijn in de les? Ontdek jouw buitenaardse kracht met de Leerplaneet, om als onderwijsgevende leerlingen te laten groeien tot zelfregulerende individuen!
Sprekers
Femke Rau
Ik ben Femke Rau en sinds 2017 werk ik als leerkracht in de bovenbouw op de Alexander Roozendaalschool in Purmerend. Hiervoor werkte ik op een reguliere school in Amsterdam-West. Mijn ervaringen in de bovenbouw, en mijn ervaring als moeder van een pre-puber en puber, leerde mij dat ‘leren’ niet vanzelfsprekend is. Dit wekte mijn nieuwsgierigheid en interesse naar het brein. Daarom ben ik een studie Onderwijswetenschappen gaan volgen. Met mijn ervaringen en nieuwe kennis uit mijn studie heb ik ‘De Leerplaneet’ gemaakt: voor onderwijsgevenden, om leerlingen te laten ontwikkelen tot zelfregulerende individuen.