12. Betrokkenheid en ouders

Ouders zijn heel hard nodig voor een optimale ontwikkeling van de leerling. Inclusiviteit, thuis nabij onderwijs en zelfredzaamheid zijn nog maar een paar opgaven waar ook jij als professional voor aan de lat staat. Goede afstemming met en communicatie naar ouders is daarbij cruciaal.

Hoe pak jij dat aan en waar loop je tegenaan? We gaan kijken naar de verwachtingen die we van ouders hebben en hoe we effectiever onze invloed kunnen aanwenden om de samenwerking met ouders soepeler te laten verlopen.

In deze energieke en zeer interactieve workshop bundelen Myrthe Meurders (communicatiespecialist) en Allard Lindhout (professioneel scheidsrechter) hun krachten. Een unieke combinatie van de wereldtop voetbalarbitrage en de onderwijswereld. Je wordt als deelnemerĀ  uitgedaagd te reflecteren op de dagelijkse praktijk en je eigen handelen.

In deze sessie staat de communicatie naar en samenwerking met ouders centraal. Zeker ook leuk voor niet-voetballiefhebbers!

Sprekers

Allard Lindhout

Allard Lindhout: Professioneel voetbalscheidsrechter in de eredivisie, Champions League en wereldkampioenschappen. Hij begeleidt kinderen met autisme en heeft daarvoor 10 jaar voor de klas gestaan (groep 8).

Myrthe Meurders

Myrthe Meurders werkt als communicatiespecialist voor het onderwijs. Naast ouderbetrokkenheid zijn haar expertises professioneel communiceren, samenwerken en effectieve gespreksvoering.