02. Omgaan met weerstand

Ons onderwijssysteem vraagt veel van medewerkers. Werk- en regeldruk nemen toe, uitval en verloop zijn groot en een collectieve burn-out ligt op de loer. Het systeem kunnen we helaas niet met een druk op knop veranderen. Hoe gaan we dan om met al die veranderingen in ons werk? Hoe bouwen we aan een werkomgeving waar in onderwijspersoneel meer centraal komt te staan?

Onderwijsprofessionals. Ze staan eigenlijk altijd aan en constant klaar voor anderen. Collega’s kunnen op hen rekenen en voor leerlingen geldt dat al helemaal. Die staan op één, want zo hoort het. Maar hoeveel aandacht geven onderwijsprofessionals nog aan zichzelf? Als Spreker Onderwijs helpt Arjen onderwijsprofessionals hun werk weer zo in te richten dat ze het als zinvol ervaren en er grip op hebben. Want ondanks dat het soms voelt alsof het werk je door de vingers glipt en je het even niet meer kan overzien, er is altijd een mogelijkheid om weer meer energie te krijgen van je baan. Zodat je, als je aan het einde van de dag klaar bent en de deur achter je dichttrekt of je laptop dichtklapt, kunt denken: was het thuis maar net zoals op school …

 

Locatie

Theater

Sprekers

Arjen Banach

In 2018 werd Arjen Banach uitgeroepen tot een van de meest veelbelovende sprekers van Nederland, onder andere door de hoge mate van interactie, humor en energie in zijn lezingen. In 2022 verscheen ‘Zet je leerlingen op 2’, het boek dat hij samen met collega Niek van den Adel schreef voor onderwijsprofessionals. De sessie van Arjen is al op een eerder moment gegeven aan medewerkers van de ambulante dienst.