29. Ontdek de kracht van Visual Vernacular

Welkom bij de workshop “Ontdek de kracht van Visual Vernacular”! Deze 45-minuten durende workshop, geleid door Sam en Boaz, nodigt je uit om de boeiende wereld van visuele taal te verkennen.

Tijdens deze interactieve workshop dompelen we je onder in de fascinerende wereld van Visual Vernacular. Visual Vernacular is een vorm van communicatie die gebruikmaakt van visuele elementen, zoals gezichtsuitdrukkingen, handbewegingen, lichaamstaal en het plaatsen van handen en objecten in de ruimte om betekenis te creëren. Sam en Boaz zullen je begeleiden bij het ontdekken van de mogelijkheden van de visuele taal.

In deze workshop leer je de basisprincipes van Visual Vernacular. Samen met andere deelnemers ga je praktische oefeningen doen om je creativiteit en visuele denkvermogen te stimuleren.

Schrijf je vandaag nog in voor ”Ontdek de kracht van Visual Vernacular” en maak deel uit van onze boeiende workshop. Wij, Sam en Boaz, delen graag onze kennis en ervaring met jullie!

Sprekers

Sam Onclin

Geboren en getogen in Amsterdam, ben ik een performer en heb via gebarentaal een unieke manier gevonden om mij uit te drukken. Mijn passie voor VV, kunst, poëzie en theater heeft mij tot een prominente stem in de poëzie-wereld gemaakt. Als een doof persoon sla ik een brug tussen culturen en talen door op een creatieve wijze met het publiek te communiceren. Als performancer heb ik opgetreden op diverse podia en evenementen, variërend van poëtische voordrachten tot dynamische theatervoorstellingen. Ik zet mij ook actief in voor toegankelijkheid en inclusiviteit, omdat ik geloof dat kunst verandering kan bewerkstelligen en kansen kan vergroten voor doven en slechthorenden.

Boaz Blume

Boaz Blume is lid van het dove dichterscollectief Kitchen’s Light en treedt op met eigen werk in de Nederlandse Gebarentaal. Zijn performances waren o.a. te zien bij Bijlmer Boekt (Bijlmerparktheater Amsterdam), de opening van het cultureel seizoen 2021 Rotterdam (Rotterdamse Schouwburg), Poetry International 2022 (Lantaren-Het Venster, Rotterdam) en in de korte film Imaginings. Ook heeft hij opgetreden met spoken word kunstenaar Elten Kiene, die als workshop-docent aan de wieg stond van de Kitchen’s Light groep. In het dagelijks leven is Boaz docent Nederlandse Gebarentaal.